Kanoen met IVN

We mochten samen met een klein team van IVN Noord op een heerlijke, warme, zomerse middag kanoën in het Hunzedal – een prachtig natuurgebied in Groningen. Wat een mooie ervaring! Kijk je mee naar de foto’s?

In de oernatuur van het Hunzedal kun je op ontdekkingstocht in een echte wildernis. We zagen veel mooie dieren zoals de kiekendief en honderden weidebeekjuffers! Ook vonden we sporen van bevers en kwamen we veel visjes tegen. Het was echt prachtig!
Voor we de kano’s ingingen werden we getrakteerd op een mok vlierbloesem-thee en dadelcake met nootjes; zo lekker! Ook nog even goed insmeren met zonnebrandcreme want het was echt een stralend mooie middag.
Varen op een eeuwenoud stroompje waarvan het water heel schoon is en dan te beseffen dat dit duizend jaar geleden als regen is neergevallen!
Met de kano kun je echt op plekken komen waar je anders nooit komt! Soms was het beekje echt heel erg smal en was het lastig manoeuvreren en we voeren dan ook regelmatig de berm in!
In 1995 presentee­rden Het Drentse Landschap, Het Groninger Landschap en het Wereld Na­tuur Fonds een gezamenlijke natuuront­wikkelings­visie, de Hunzevisie, voor het stroo­mgebied van de Hunze. Dit heeft geleid tot uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten op diverse plekken langs de Hunze waar de beek inmiddels weer als vanouds kronkelt.

Het succes is af te lezen aan de opulatiegroei van de bekendste nieuwe bewoner van het gebied: de bever. Helaas hebben we de bevers op deze middag zelf niet gezien maar wie weet een andere keer, als we op een ander tijdstip het gebied bezoeken. Want bevers worden rond de schemering actief.
Even met de voetjes in het water! Wat een heerlijk vrij gevoel!
En natuurlijk de koeien van dichtbij bewonderen. De dames stonden zo relaxed te grazen.
Wat een fijne dag was dit! Heel erg veel dank aan IVN Noord voor deze mooie ervaring! We hebben echt genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *