donut worry, be happy!

Welkom bij Joya’s Donut Fabriek! Wat voor smaakje had u gewenst? Chocolade? Aardbei? Met of zonder sprinkles? Alles is mogelijk in Joya’s Donut Fabriek!

Buiten is het mistig en guur, het waait, het miezert, het is helemaal herfst. Maar binnen zitten we lekker warm en hebben we onze eigen vrolijke, kleurrijke en gezellige donut bakkerij! Dankzij Totum!

Totum is een heel fijn Nederlands speelgoedmerk. Ze hebben een gigantisch assortiment aan knutselpakketten en Joya mag deze maand maar liefst 4 van deze sets uitproberen, reviewen en… weggeven! Blijf dus doorlezen, wanneer je kans wil maken op zo’n toffe knutselset! Maar eerst gaan we donuts “bakken”!

De Donut Factory set komt in een mooi hersluitbaar koffertje (superleuk om te bewaren!) gevuld met een zak gips-poeder, een siliconen donut-mal, allerlei kleurtjes verf, een penseel, lijm en glitters. Alles was je nodig bent om de allermooiste donuts, inclusief glazuur en sprinkles, te knutselen!

Donuts maken van gips, hoe leuk is dat! Het was voor mijzelf echt jaren geleden dat ik voor het laatst met gips had geknutseld. Joya was meteen heel enthousiast, ze had nog nooit eerder iets van gips gemaakt dus zij kon niet wachten om ermee te beginnen!

Gips is heel simpel om te maken; een beetje poeder mengen met water en dat is alles! We begonnen ’s avonds, vlak voor bedtijd, met het gieten van het gips in de mal. Dan kon het die avond en nacht rustig drogen ~ want dat duurt altijd wel even een paar uurtjes ~ en wanneer Joya dan de dag erna van school thuis kwam was het gips voldoende hard geworden om geverfd te kunnen worden.

Er zit trouwens genoeg gips bij de set om zeker 20 donuts te kunnen maken! Minimaal! Daar ben je dus nog wel eventjes zoet mee!

En dan is het tijd om de donutjes te gaan beschilderen. Er zitten diverse kleurtjes verf bij de set om verschillende “smaakjes” te kunnen creëren. En zodoende ging Joya de familie rond om bestellingen op te nemen. Suikerdonuts voor haar broer, chocolade donuts voor oma, aardbeiensmaak voor mama en met extra veel  sprinkles voor zichzelf.

En dan zijn de donuts klaar! Zien ze er niet heerlijk uit? Versgebakken!

Je zou er bijna een hapje uit nemen! Bijna!

Conclusie: Met deze vrolijke knutselset vermaak je je wel even! Het versieren van de donuts is erg leuk om te doen, met de bijgevoegde glitterpoeder, verf en kraaltjes kun je veel mooie creaties maken. Joya mengde verschillende kleuren verf en gebruikte nog wat glitters voor extra speciale donuts. En omdat er zoveel gips is bijgevoegd in de set kun je een behoorlijke tijd vooruit met je donut-bakkerij. Kortom, perfect voor een gezellige middag knutselen! Zeker een aanrader! Wel even de avond vantevoren het gips alvast in de mal gieten, dan kunnen de kinderen er de volgende middag meteen mee knutselen!

Hier opeten of meenemen? De knutselset bevat een klein doosje om de donuts extra mooi in te verpakken, speciaal voor klanten van je bakkerij!

Had ik trouwens al gezegd dat de set in een heel leuk, hersluitbaar koffertje zit? Deze is perfect om je knutselspulletjes (of andere dingetjes) in te bewaren! Veel van Totum’s sets worden geleverd in dit soort mooie opbergdoosjes! Een heel bijzondere en originele manier van verpakken want zo bewaar je nagenoeg alles van het product ~ aangezien speelgoed meestal in een plastic verpakking zit wat meteen in de afvalbak verdwijnt. Dit is dus veel beter voor het milieu!

En, de Totum koffertjes zijn gewoon superleuk om te sparen en om er van alles en nog wat in te bewaren! Elk doosje heeft een ander printje! Het bovenste doosje bevat trouwens een set die we volgende week gaan reviewen!

Wil je ook je eigen donut bakkerij beginnen? Dat kan! Wij mogen namelijk een set verloten! Kijk op @joyainwonderland (op instagram) voor meer informatie! Meedoen kan t/m 15 november. De winnaar krijgt een dag later persoonlijk bericht, via een DM. Succes!

Volgende week gaan we sieraden maken! En ja, ook dan mogen we weer een set weggeven. En de week erna ook en de weer daarna òòk! Kom dus regelmatig even terug op joyainwonderland.nl en maak kans op superleuke prijzen!

Met dank aan Totum.nl voor het beschikbaar stellen van de sets! Tekst & foto’s zijn, zoals altijd, gemaakt door onszelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *