#2uurnatuur

Via IVN kregen we de vraag of we een vlog konden maken voor de #2uurnatuur rubriek van ROEG.tv! Het mocht over van alles en nog wat gaan zolang het maar tips gaf over buiten spelen, in de natuur.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist met de donkere herfstmaanden in aantocht is het dus heel belangrijk naar buiten te blijven gaan! 

Joya’s collega IVN kinderdirecteur Erwin gaf vorige week al een goeie tip: paddenstoelen zoeken. Deze week is het de beurt aan Joya en zij wil graag leuke DIY met iedereen delen: een kroon maken van bladeren!

Hierboven kun je Joya’s vlog bekijken. Het artikel met Joya voor ROEG.tv kun je hier bekijken. En hieronder kun je foto’s zien van ons middagje op de Drentse heide, waar we de vlog grotendeels hebben gefilmd.

Het begint met het verzamelen van de allermooiste herfstbladeren. In allerlei kleuren. Vooral blad van de esdoorn en de eikenboom hebben grote bladeren.
Bladeren hebben vaak meerdere kleuren, zoals deze met rood en geel! Supermooi!
Dan gaan we de bladeren drogen. Hiervoor kun je boeken gebruiken of een bloemenpers.
Jolie comme tout! Alles is mooi! Zo ook dit shirt, van Zara.
We laten de bladeren 24 uur drogen.
Daarna zijn ze perfect om te gebruiken voor de bladerkroon!
Het toffe shirt, met Joya’s naam erop, is van de Edited collectie van Zara.
Behalve mooie gedroogde bladeren ben je slechts een paar dingetjes nodig voor deze DIY: stevig papier, plaksel en een schaar.
Als je alle bladeren op je kroon hebt geplakt dan moet je ‘m eventjes laten drogen. En dan kun je de kroon dragen!
En zo zag onze kroon er dit jaar uit! We maken elke herfst een kroon en het is altijd een verrassing hoe het eindresultaat zal zijn maar dat de kroon betoverend mooi zal zijn – dat is een feit!
Buiten spelen is zo belangrijk. Joya is dol op bomen klimmen en op Ter Horsterzand, een Drents natuurgebied vlakbij ons huis, want daar staan veel prachtige klimbomen!
Het is er zo mooi met veel bos, heide en een hele grote zandbak om heel veel energie in kwijt te kunnen.
Hoog in de bomen! In een prachtig jurkje van Zadig & Voltaire (via Orange Mayonnaise) Dit is absoluut 1 van onze lievelings kledingmerken! Heerlijke stoffen, mooie printjes ~ perfect om in te spelen!
Even relaxen! Dit is Joya’s favoriete boom!
Het Gouden Uur: de korte periode vlak na zonsopkomst of voor zonsondergang geeft een extra mooi licht! Warmer, goudkleurig. Heel bijzonder. Zeker op de heide met een magisch boselfje als Joya voor de lens!
Heerlijk spelen in het zand! Lekker vies worden! We hebben niet voor niets een wasmachine!
En we hebben weer een goede klimboom gevonden! Yes! Deze heeft zelfs een soort van trappetje!
De lucht gaf even een special effect aan het einde van de middag!
Mijn liefste.
In de zomer is het hier heel leuk om aan het water te spelen maar in de herfst valt er ook genoeg te ontdekken!
Messy hair, don’t care!
Na uren rondrennen en bomen klimmen begon Joya toch wel wat moe te worden… En dus gingen we lekker naar huis waar ik Joya na een warme douche op de bank heb gezet met haar nieuwe boek van Carry Slee en een mok hete chocolademelk met slagroom! Een mooie afsluiter van een heerlijke middag!

Liefs, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *