Een echte Glitterbaas

Even de ipad of telefoon wegleggen en gaan knutselen. Het klinkt makkelijker dan het is want… wat moet je gaan maken? Glitterbaas heeft de oplossing en verkoopt hele toffe DIY sets waarmee je dochter of zoon zich zeker een aantal uurtjes zal vermaken! En, het is ook erg leuk voor moeders!

Bij Glitterbaas kun je zelf een leuke set uitkiezen. Ga je voor een cupcake, een beertje, een smiley of een hart? Er zijn heel veel verschillende sets dus er zit altijd een thema bij wat jouw kind aanspreekt. Wij kozen ~ natuurlijk ~ voor een kat!

Elke set van Glitterbaas bevat een canvasdoek, een tube verf, een kwast, lijm, een doosje bomvol glittersteentjes, een speciaal hulpmiddeltje om de steentjes mee op te pakken en een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Wij kozen dus voor de set met de kat en zoals je hierboven kan zien is het silhouet van een kat al op de canvas aangebracht. Binnen deze lijnen kun je later heel makkelijk de steentjes opplakken.

Maar we beginnen eerst met het verven van het doek. Bij onze set zat een tube knalroze verf en Joya ging er meteen mee aan de slag. Het hele canvas moet in de verf gezet worden dus trek je kindje oude kleren aan en het geklieder kan beginnen. De verf bleek echter bijzonder makkelijk van de tafel en de handen gewassen te kunnen worden! Maar voor de zekerheid ~ voortaan toch maar oude kranten neerleggen!

De verf moet wel even een tijdje drogen, een uurtje of twee ongeveer. Wij besloten om ’s avonds (net voor bedtijd) te gaan verven ~ zodat Joya de volgende dag meteen verder kon met haar kunstwerk.

En dan is het dus tijd om het canvas te gaan voorzien van honderden (misschien wel duizenden) glittersteentjes. Je hoeft dus geen fijne glitters te gaan strooien want het is de bedoeling om echt ieder steentje individueel op je canvas aan te gaan brengen. In het doosje zit een regenboog aan verschillende soorten steentjes; hele grote, heel piepkleine, gewone ronde of bijzondere vormpjes.

Breng voorzichtig een beetje lijm aan op het stukje wat je wil gaan glitteren. Het hele canvas in 1 keer doen is vrijwel onmogelijk dus doe lekker rustig aan, stukje voor stukje. Maar, blijf wel binnen de lijntjes van het silhouet. De lijm zit trouwens in een handige tube waardoor je kind het zelf makkelijk kan aanbrengen.

Wij begonnen op ons canvas bij de staart van de poes, steeds een paar centimeter verder. De lijm droogt niet snel dus er is geen enkele haast en als een steentje per ongeluk verkeerd om geplakt wordt dan kun je het rustig weer oppakken, zonder dat het al vastzit. Je hoeft de steentjes dan ook niet aan te drukken: ze zachtjes op de lijm leggen is voldoende. Je kan ze zelfs nog wat verschuiven, voor het geval je niet tevreden bent over de plaats van het steentje.

Oh, en de lijm is tijdens en na het aanbrengen eerst een tijdje heel wit maar het zal later transparant opdrogen. Dus schrik niet wanneer je per ongeluk lijm over een aantal steentjes of over de rand van het silhouet smeert: het wordt later allemaal doorzichtig.

Het aanbrengen van de steentjes vergt behoorlijk wat concentratie maar het verrassende element hierbij is dat je kindje nooit weet wat voor steentjes het zal tegenkomen. Zo ontdekte Joya heel veel vlindertjes en bloemetjes, een paar beertjes, holografische schelpjes en sterretjes, metallic pareltjes en zelfs een paar dierenprint-steentjes!

Opperste concentratie! Het is dan ook echt een mindful momentje. Heerlijk om haar zo bezig te zien. Met tekenen, kleien of iets anders knutselen is het soms lastig om zelf iets te verzinnen maar met deze set is het heel duidelijk wat je moet gaan doen, stap voor stap. Maar je kan wel zelf invulling geven: ga je voor een patroon of ga je voor alle kleuren en vormen door elkaar. En dat werkt heel rustgevend en relaxt.

Om de steentjes makkelijk op te kunnen pakken en plakken is er een klein potloodje van was. Als je deze met de punt zachtjes op de bovenkant van een steentje drukt dan blijft deze er aan vast zitten ~ en dan kun je dus rustig het steentje in de lijm op je canvas leggen. Zelfs de allerkleinte steentjes kun je op deze manier met gemak oppakken!

Het kunstwerk is af! Joya verzon er zelfs nog snorharen bij omdat ze het zo jammer vond dat het werk klaar was. Het liefst had ze het hele doek onder de glittertjes geplakt!

Maar het eindresultaat mag er wezen! Na urenlang steentjes te hebben geplakt is de glitter-kat af! Meteen erna vroeg Joya al of ik nog een set voor haar wou bestellen want ze is fan!

De sets van Glitterbaas.nl zijn zeker niet alleen geschikt voor kinderen! Ikzelf vond het ook heel erg leuk om te doen ~ af en toe mocht ik namelijk even een stukje van de kat beglitteren. Het is heel ontspannend om ermee bezig te zijn en alle kleurtjes geven je humeur meteen een vrolijke boost. De sets zijn dan ook origineel om cadeau te geven aan jong en oud, zeker met Sint en in aantocht!

En daar hangt ‘ie dan, te pronken aan Joya’s slaapkamermuur: een supertof, zelfgemaakt kunstwerk! En vanaf nu mag ze zichzelf dan ook met recht een echte Glitterbaas noemen!

Yay! Een give~away! Wil je ook een Glitterbaas worden? Stuur dan uiterlijk 20 oktober een mailtje naar judithwndrlnd@gmail.com met daarin je naam, adres en de set die jij graag zou willen winnen. Kijk op Glitterbaas.nl om alle sets te bekijken en vergeet niet om Glitterbaas ook te volgen op Facebook en/of Instagram. De winnaar zal op 21 oktober een mailtje terug ontvangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *