Kit Cat klok!

Al van kleins af aan droomde ik ervan om ooit een echte Kit Cat klok aan de muur te hebben hangen. Jeweetwel, zo’n klok in de vorm van een kat met bewegende ogen en staart! Op èèn of andere manier kwam het er nooit van, tot ik op een dag het instagram account van vintage winkel Froufrous ontdekte; een winkel vol met antieke pareltjes en een gigantisch assortiment aan Kit Cat klokken in alle kleuren van de regenboog! Toen wist ik: die katten-klok gaat er komen, en wel nu meteen!

Natuurlijk zijn alle Kit Cat klokken bij Froufrous gloednieuw maar ze zijn wel allemaal geïnspireerd op het ouderwetse design uit de jaren ’30! Inclusief bewegende ogen en staart! Precies zoals ik ‘m herinner uit oude films en series!
Een feestelijk pakketje! Onwerkelijk; na al die jaren heb ik mijn eigen Kit Cat klok in handen. Wauw!
In het Frousfrous assortiment kun je werkelijk alle denkbare kleuren vinden, van roze tot knalgeel. Sommige zelfs met tijgerprintje of met gekleurde strikjes! Ze zijn echt perfect om je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer op te vrolijken!
Sinds 1932 worden de klokken gemaakt door de California Clock Company en ze zijn tot op heden nog steeds een populair en iconisch collectors-item. De klok werd gemaakt tijdens de Grote (economische) Depressie in Amerika en Kit Cat bracht weer positiviteit binnen de huishoudens. Want hoe goed of slecht de tijden ook waren, de Kit Cat lacht je altijd toe. En zo is het nog steeds want elke keer wanneer ik naar de klok kijk verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht!
Wist je dat… Froufrou’s een officiële Kit Cat klok dealer is en dat ze zelfs, als enige in Europa, een Dokter Kit Cat hebben – om “zieke” klokken te repareren! Dus als je kattenklok iets mankeert dan kun je ‘m naar Froufrou’s brengen, dan knappen zij de klok weer voor je op!
Hoewel de klok in vele kleuren en printjes verkrijgbaar is, kozen wij toch voor de klassieke zwarte variant. Want we hebben een aantal zwarte katten in huis rondlopen en de klok “moest” aan de muur met zwarte katten kunstwerkjes komen te hangen. Inmiddels staat een gekleurde klok ook op Joya’s verlanglijstje maar welke het uiteindelijk gaat worden, dat zien we met haar verjaardag! (Maar ik denk lichtblauw of lila…)
Onze liefde voor (zwarte) katten moge duidelijk zijn! En de Kit Cat klok maakt het muurtje helemaal àf! Art prints zijn onder andere van Niaski, Toby I Like Cats en Anne Stalinski. Allemaal te shoppen via Etsy.

De Kit Cat klok is een absolute eyecatcher in ons huis en een musthave voor alle kattenliefhebbers. Het enige nadeel van het hebben van zo’n klok is dat je er het liefst 1 in elke ruimte wil hangen! Zeker omdat de klok in zoveel toffe kleurtjes verkrijgbaar is: dus die past overal perfect bij!

Leuk: er is ook een meisje-variant verkrijgbaar! Met lange wimpers en een parelketting. Hoe chique!

Als je goed oplet dan zie je de klok steeds vaker voorbij komen in films, op tv, in tijdschriften. Zo was de klok onlangs te zien in seizoen 3 van Stranger Things, in de series New Girl en Parenthood en ook in videoclips van Katy Perry en Taylor Swift kwam de Kit Cat voorbij. Maar ik ken de klok vooral van vroeger. Van cameo’s in Sabrina the Teenage Witch en Back to the Future.

Katy Perry heeft de klok in het roze!
Taylor Swift heeft een classic black exemplaar!

Wil je ook zo’n echte, officiële, originele Kit Cat klok in huis hebben hangen? Kijk dan eens bij Froufrous, zij hebben een mega assortiment van deze art deco klokken! Er zit vast een kleurtje of printje bij die perfect bij jou past. De klok is ook echt een aanrader om cadeau te doen aan dat ene kattenvrouwtje in je leven. En als jij dat kattenvrouwtje zelf bent, dan bestel je ‘m toch voor jezelf!

Liefs, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *