Love at First Light

En toen arriveerde er een mega groot pakket van de Nederlandse webshop Noalux. Dit is de onderneming van Jamie en Niels uit Haarlem. Sinds enige tijd maken zij schitterende neon lampen voor een betaalbare prijs! En toen ik hun instagram account ontdekte was het meteen liefde op het eerste gezicht!

Noalux verpakt elke bestelling zรฒ, om er zeker van te zijn dat je neon sign veilig bij je aankomt. Uitpakken kost dus enige moeite (en een schroevendraaier) maar dan ben je er wel zeker van dat je lamp in perfecte staat aan de muur kan hangen.

En daar is ‘ie dan, onze droomlamp! Vijftig centimeter breed, lichtroze perfectie. Wauw.. Ik ben niet snel onder de indruk maar dit was wel even een emotioneel moment. Want een custom made neon licht stond al lange tijd op mijn verlanglijstje maar als het er dan daadwerkelijk is, en in het echt nog mooier dan je had verwacht. .. Wauw!

Dat het een Disney quote zou worden, dat wisten we al van tevoren. Maar welke tekst het precies zou zijn, daar hebben we wel even over getwijfeld. Op ons lijstje stond bijvoorbeeld ook “we’re all mad here” van Alice in Wonderland maar uiteindelijk hebben we gekozen voor “to infinity and beyond” van Toy Story.

Dit was echt love at first light!
De lamp is een absolute eyecatcher in de woonkamer. Ook overdag, als ze zacht roze schijnt.
Maar ’s avonds komt ze pas echt goed tot haar recht!
Heel even hebben we overwogen om de tekst af te korten naar “2 (infinity teken) & (pijltje naar rechts)” Maar zo, languit opgeschreven, is eigenlijk het allermooiste.

En hier zie je de Noalux neon lamp die ik voor Joya’s kamer liet maken: een afkorting van “Love You So Much”. Want dat is wat Joya me dagelijks keer op keer appt: LYSM! LYSM! LYSM! En dus leek me dit een perfect design, in typewriter letters, net zoals wanneer ze me berichtjes stuurt.

Joya’s lievelingskleur is blauw maar ik koos deze kleur voor de lamp ook vanwege het behang van de muur waarop de lamp zou komen te hangen. Bij dit mooie Eiffinger x Rice.dk behang past de kleur blauw waanzinnig goed, zeker wanneer het om lichtgevend blauw gaat!

Zelf ontwerpen! Noalux heeft een “Neon Text Builder” op haar website en dat is hoe ik de LYSM lamp heb ontworpen. Een eigen design maken is heel leuk en makkelijk op deze manier: je kan kiezen uit allerlei kleuren, lettertypes en formaten. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten acryl backboards. Voor de LYSM namen we een rechthoekige vorm en voor de andere kozen we een backboard wat mee vormt met de tekst. Maar ook daarin kun je dus je voorkeur aangeven. En zo kun je werkelijk de hele lamp customizen, net zolang totdat jij 100% tevreden bent.

Handmade! De “to Infinity and Beyond” lamp hebben we trouwens door het designteam van Noalux laten maken. Ze ontwierpen verschillende designs en we hebben via email veel overlegd, net zolang tot we de lamp perfect vonden. Want pas wanneer de klant tevreden is gaat het design in productie. Noalux maakt alles met de hand en zo geven ze nog meer persoonlijke aandacht aan ieder ontwerp.

Uitzoeken! Heb je geen zin om je eigen ontwerp te maken? Noalux heeft ook een mooie collectie lampen die je zo kan bestellen. Van figuren als avocado’s en diamanten tot teksten als “fuck it” en “c’est la vie”. Prijzen beginnen rond de โ‚ฌ150 en lopen daarna op afhankelijk van de lengte van de tekst of grootte van het design. En zo kun je binnen een paar dagen een echte Noalux lamp in huis hebben! Ook geweldig om cadeau te geven!

In het vaste assortiment van Noalux kun je onder andere deze toffe avocado vinden!
Schattige Noalux office pupper Tyler en een supermooie diamant-sign!

Milieubewust! De Noalux signs zijn gemaakt van duurzame LED verlichting. Ook zijn ze altijd energie-besparend en geven ze zeer weinig warmte af. De lampen hebben ook een lange levensduur en ze zijn zo goed als onbreekbaar.

Magisch mooi en milieuvriendelijk! Wat wil je nog meer?!
Eigenlijk is elk denkbaar design mogelijk. Stuur Noalux een mail met je idee en zij helpen je er de perfecte lamp van te maken ๐Ÿ™‚ Ik ben in elk geval onwijs enthousiast over hun product, van start tot finish!

Beide neon lichten hebben een dimmer, met afstandsbediening. Deze kun je er apart bij aanschaffen en dat zou ik echt aanraden want er zitten dan heel veel verschillende licht-standen op, ideaal.

Kijk op Noalux’ insta en Facebook pagina voor veel toffe custom made voorbeelden! En voor meer info en om te bestellen ga je naar hun website!

Liefs, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *