Op avontuur met IVN!

Zoals je wellicht al weet is Joya kinderdirecteur van IVN. Vanwege de Corona crisis konden heel veel toffe activiteiten niet doorgaan zoals tv-opnames en excursies. Vergaderen deden ze wel (via Zoom) maar voor de rest moest alles helaas geannuleerd worden. Tot vorige week dinsdag – toen konden we eindelijk op avontuur met IVN en mochten we een dagje achter de schermen meelopen bij de Wildlands dierentuin in Emmen, wauw!

In het zonnetje wachten op mede-directeuren Erwin en Mark, voor de deur van Wildlands in Emmen.
Onze dag begon in de prachtige Jungola bij de olifanten!
Achter de schermen! Bij de olifantenverblijven kregen we een zeer uitgebreide rondleiding van verzorgster Lisa. Ze vertelde heel mooi over de olifanten en hoe ze bijvoorbeeld pedicures krijgen, hoe bloed geprikt moet worden bij deze grote slurfdieren, hoe (en waar) ze slapen (tegen een berg zand, schuin omhoog, nooit geweten!), wat ze allemaal eten en hoe het werkt met hun gebit: ze wisselen namelijk wel 6 keer van gebit, wist je dat? En ze hebben maar 4 kiezen, waarvan Joya er 1 op de foto hierboven vast mocht houden!

Maar ze vertelde ook waarmee de olifanten graag spelen (autobanden!) en hoe ze onderling van olifanten wisselen met andere dierentuinen – in de hoop op mooie verkeringen en babies! Tijdens onze rondleiding vertelde ze dat men in Wildlands momenteel druk bezig is met het matchen van mannetjes en vrouwtjes. Zo werd mannetje Mekong eind mei naar Zwitserland verhuisd omdat hij ogenschijnlijk geen interesse meer had in de dames van Wildlands en kwam Timber ervoor in de plaats terug, vanuit Blijdorp.
Nu, een week later, blijkt dat Mekong de dames stiekem toch hartstikke leuk vond want Wildlands bracht heugelijk nieuws naar buiten: niet 1 maar TWEE van de olifanten zijn in blijde verwachting! Mingalar Oo en Ma Yay Yee zullen in het voorjaar van 2021 bevallen!

Nu is het hopen dat Timber verkering zoekt met Swe Zin. Er werd ons tijdens ons bezoek al verteld dat ze dekkingen hadden gezien maar of ze ook echt drachtig is, dat moet nog blijken.
Tussen de krokodillen door naar de vlindertuin! Wat is het hier mooi!
Vanwege het hele Corona-gebeuren werden alle activiteiten van IVN geschrapt, jammer genoeg. Omdat Joya kinderdirecteur is van IVN voor het jaar 2020 werd besloten om haar (en collega kinderdirecteur Erwin) een contractverlenging te geven! Nu zijn ze ook voor 2021 nog kinderdirecteuren, hoera!
De dwergotters zijn te schattig! En supergrappig!
Op naar de leeuwen!
Wat zijn ze toch mooi!
In een oude truck gingen we op safari tussen de giraffes, zebra’s en neushoorns! Oh, en we hebben ook de baby onager van dichtbij gespot, wat een dotje!
Samen met collega’s: (kinderdirecteur) Erwin en (regiodirecteur Noord) Mark Tuit.

Het was absoluut een geslaagde en gezellige dag! We hebben enorm genoten en het was fijn om eindelijk met IVN op pad te kunnen gaan. Er staat al een nieuwe datum op de agenda, maar dat zal pas na de zomervakantie zijn. We hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken!

#OOTD: jurkje van Zadig & Voltaire, schoenen van Puma, sokken van Eva Stalinski, bodywarmer van Zara.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *