HoliYAY! Ardoer : Diana Heide

Even weg van huis maar toch in de buurt blijven, dat is wat ik graag wou. En dus zocht ik toffe locaties in onze provincie, Drenthe, waar we vlakbij huis toch dat ultieme vakantiegevoel kunnen ervaren. Deze keer: Ardoer camping Diana Heide in Amen!

Vlakbij onze Drentse hoofdstad Assen ligt het dorpje Amen, op ongeveer 15 minuutjes rijden vanaf ons huis. Het was hier, in Amen, waar we enkele dagen in een trekkershut op camping Diana Heide zouden doorbrengen. Wat we vooraf, tijdens het plannen van de vakantie, nog niet wisten – was dat het tijdens ons verblijf zo’n 38 graden zou zijn!

De “trekkershut plus” voor 5 personen, met 1 bed en 2 stapelbedden! Ook een fornuis, een wasbak met stromend koud water, meerdere stopcontacten en een koelkast waren aanwezig.

Wat was ik blij dat wij een koelkastje in onze trekkershut hadden staan! Want koude drankjes binnen handbereik, tijdens die tropische temperaturen, is natuurlijk niet verkeerd! Ook kon ik mijn grote ventilator een mooi plekje geven dankzij de stroom die we hadden. Voor de rest was het wel echt camping-life.

Een kleine maar fijne speelvijver! Hier heeft Joya zich goed vermaakt!

Zo zat ik de hele middag met een goed boek op de veranda, met mijn voeten in een klein (maar ijskoud) badje. De kinderen gingen ondertussen zwemmen in de speelvijver.

Het was te warm om iets bijzonders te gaan ondernemen, dus hielden we het vooral bij zwemmen en verkoeling zoeken! Een glitter-zwemband mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Ik kwam erachter de het mogelijk was om een privรฉ cabine te huren in het toilet/douche-gebouw. Voor slechts vijf euro kreeg ik een sleutel en hadden we toegang tot onze eigen badkamer, met douche, wasbak en wc. Perfect! Dit zou ik iedereen aanraden die van plan is om deze camping te gaan bezoeken maar wees er wel snel bij, er zijn maar enkele cabines beschikbaar!

Aan het einde van de dag relaxt douchen zonder te hoeven wachten tot er een cabine vrij is, vond ik ideaal. En dat het toilet/douche-gebouw op steenworp afstand lag was ook erg fijn! Deze was trouwens schoon en netjes, niks op aan te merken!

Kijk toch eens, hoe knus! Ik nam mijn favoriete dekens en kussens mee om het helemaal thuis te maken!

De “trekkershut plus” is bedoeld voor maximaal 5 personen en beschikt over een bed en twee stapelbedden. Wij waren met z’n drieรซn en zodoende konden mijn beide kinderen elke avond beslissen of ze boven of onder gingen slapen, zonder geruzie of drama want ze hadden allebei hun eigen stapelbed.

Beddengoed nam ik zelf van huis mee maar aangezien de temperatuur binnen zeker ver boven de veertig graden lag, sliepen we vooral รฒp de dekens. De ventilator plaatste ik dusdanig strategisch zodat we alle drie een flinke bries kregen, anders hadden we het er echt niet uitgehouden in die hitte! Maar het maakte ons verblijf wel extra speciaal, om nooit meer te vergeten!

Ook nam ik mijn mooiste servies van Rice mee op reis!

Dankzij het fornuis in onze trekkershut kon ik zo een maaltijd in elkaar flansen. IJskoude ranja met gevulde taco’s stonden op het menu. Alle trekkershutten hebben hun eigen grote picknick-tafel voor de deur staan, ideaal! Ik nam mijn lievelingsbordjes, placemats en bestek mee (van Rice) en na het eten maakte het servies plaats voor spelletjes. Zo zaten we tot in de late uurtjes gezellig buiten. En ’s ochtends uitgebreid buiten ontbijten is natuurlijk ook een feestje!

Ik ging er al heel vroeg op uit om foto’s te maken van de camping. Overdag was ik met geen stok uit mijn voetenbadje te slaan! Maar bij normale temperaturen zou je me zeker op dit mooie terras aan kunnen treffen!

Camping Diana Heide ligt prachtig gelegen in de bossen, aan de rand van het Nationaal Park de Drentsche Aa. Je zal er ongetwijfeld mooi kunnen wandelen of fietsen maar wij hebben dus weinig van de omgeving gezien. Het viel me wel op dat werkelijk elk veldje omgeven is met hoge bomen, wat een fijne sfeer geeft. Sowieso is het heerlijk, middenin de natuur! En hoewel we vlakbij huis waren hadden we alle drie toch het gevoel echt op vakantie te zijn.

Voor wie graag wil kamperen maar toch een klein beetje luxe wil is de trekkershut een top idee. Je hebt namelijk wel enkele basis voorzieningen zoals stroom, koud water en een fornuis maar je hebt ook dat echte camping gevoel. Natuurlijk kun je ook gewoon je caravan of tentje opzetten of juist kiezen voor een superdeluxe chalet (inclusief vaatwasser en flatscreen tv) – op deze Ardoer camping heb je alle keuze!

Als het aan mijn kinderen ligt dan gaan we aankomende zomer zeker weer naar deze camping. En misschien verras ik ze wel met een verblijf hier. Dan kies ik sowieso weer voor deze trekkershut want dat is me zeer goed bevallen!

Liefs, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *